Вход
обновено 9:45 AM EET, Dec 13, 2019

„България – земя благословена” – спектакълът, който пълни сърца

От тракийския епос през сърцето на православието, до най-високите достижения на българската култура - спектакълът „България – земя благословена” оставя без дъх. Събитието представя една голяма история за посланието на народа ни към света, защо доброто е избрало точно нас за негови пазители, защо народът ни е важен за света. По-лично и по християнски общочовешко, няма как и да стане. С лика на българската азбука.
Това е един спектакъл посветен на родолюбието, на това, което обичаме. Със силата на обичта на Орфей, но и с човешката слабост, създадено така красиво както е присъщо само на трагедията.
„Искаме да поздравим зрителите с едни от най-красивите текстове на българската поезия, с едни от най-красивите народни танци” казва режисьорът Борис Радев.
След две прекрасни и вълнуващи представления в София впечатляващият концерт-спектакъл „България – земя благословена“ ще гостува в Античен театър „Пловдив” – на 17 юни и в Летен театър в Бургас – на 22 юни.
Спектаклите в двата града ще разкажат красив и магичен разказ за българската история, изкуство и култура. С музика и слово ще покаже същността на народа ни, българският дух очарователен, благороден и достоен, както и уважението към наследените ни традиции и морал. И на двете дати – 17 и 22 юни ще се отдаде почит на Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост, както и на 90-годишнината от рождението на големия ни писател Йордан Радичков.
Концерт-спектакълът с режисьор Борис Радев и продуцент Народен театър „Иван Вазов“ ще докосне публиката до митовете, легендите и историята на Земята на българите, използвайки магията на музиката, танците и изключителните достижения на най-великите български поети и писатели.
В спектакъла ще вземат участие най-изявените лица на Народния театър сред, които Георги Мамалев, Параскева Джукелова, Дарин Ангелов, Стоян Алексиев, Васил Драганов, Теодор Елмазов и Пламен Пеев, както и уникалните танцьори от балет „Арабеск”, феноменалните ансамбъл „Българе”, спиращите дъха „101 каба гайди“, както и страхотната вокална група „Ведра Лика”.
Последно променена вЧетвъртък, 06 Юни 2019 08:39

Banner 468 x 60 px