Вход
обновено 8:39 AM EEST, Aug 28, 2019

3D изживяване: Какво ново да очакваме върху интерактивната карта на България?

За първи път в България триизмерен проект привлича туристи на култови за страната ни обекти, като ги прави по-атрактивни и забавни.

Първи в света iwalk пресъздават интерактивна карта на България и мобилно приложение към нея. Всеки изтеглил го на своя смартфон получава пълна информация за обекта, който желае да посети. Създателите на 3D платформата са се погрижили изцяло за нашето удобство. Проектът представлява един иновативен пътеводител, който предлага маршрути, забавления, отдих и храна. Наред с тези важни предимства той ни запознава с велики хора от миналото и ни разказва митове и легенди, карайки ни да се потопим в един далечен и забравен свят.

В момента интерактивният пътеводител разработва платформа за крепостта „Калето“ в Белоградчик и пещерата „Магурата“. За интересния проект кметът на общината е предвидил финансиране от 35 хиляди лева. 

ази фирма, която ги разработва, са местни момчета от Белоградчик. Познават добре условията. Тяхна идея е в катакомбите на крепостта да се появяват холограмни изображения в естествен ръст. Другата инсталация ще бъде монтирана в пещерата „Магурата“, може би в залата с рисунките.", споделя кметът Борис Николов. 

През изминалата 2017 година младите ентусиасти от iwalk създадоха 3D възстановка на паметника в град Шумен "Създатели на българската държава”. Вече готова в цялостен вариант платформата бе представена на 28 ноември, в чест на 36 години от откриването на мемориалния комплекс. 

В момента екипът се е заел и с разработването на проект показващ всички забележителности на Сандански и района. Трудът представлява самостоятелна карта на общината. В края на януари жителите на красивия, топъл град очакват холограмна инсталация в археологическия музей на града. На нея ще бъдат разказани бойните подвизи на Спартак. 

http://uspelite.bg


Banner 468 x 60 px