Вход
обновено 8:39 AM EEST, Aug 28, 2019

Над 200 гости на винения фест в Бобошево

Над 200 производители, ценители и познавачи на разкошното бобошевско вино ще събере тази вечер 35-то издание на "Винария-2018" в Бобошево, обявиха от инициативиня комитет в градчето. Форумът щесе проведе в комплекса "Яна".

Събитието ще стартира вечерта и ще продължи през цялата нощ - "нищо, че две бригади униформени ченгета дебнат с дрегерите в ранните часове, за да проверят повечето от участниците, следнали след това зад волана", подхвърлят бобошевци.

Кувертите от скромните 17 лева се разграбили за часове.

От София и други градове на страната питали настойчиво по какъв начин могат да участват - дори като гости.  Програмата предвижда томболи, конкурс за най-добри сортове и пр. 

Поредното си участие е заявила фолпевицата Йорданка Варджийска, която е бобошевска снаха.

 

Близо 50-55 червени и 25-30 бели сорта грозде  са запазили винари от Бобошевско. Нищо, че бившата винарска изба край града е затворена преди десетилетия, а стотици лозя край Бобошево и Слатино изсъхнаха като неподдържано и занемарено  наследдство на АПК.

Добър и признат производител на бели и червени вина е и бившият кмет на Бобошево Асен Волев, отбелязват съгражданите му.

http://www.kmeta.bg/nad-200-gosti-na-vineniya-fest-v-boboshevo

Banner 468 x 60 px