Вход
обновено 8:39 AM EEST, Aug 28, 2019

Американски университет в България: Голф турнир в подкрепа на студенти

Какво би могло да събере на едно място перспективни студенти и хора, които са на "ти" с голфа? Американският университет в България доказва, че има допирна точка, при това за втора поредна година.

На 29 септември в Пирин Голф и Кънтри Клуб край Банско Американският университет в България заедно със свои приятели и поддръжници организира голф турнир за набиране на средства, които ще отидат във фонд за подкрепа на талантливи студенти с финансови затруднения. Турнирът се провежда под патронажа на президента Росен Плевнелиев (2012—2017), специален посланик на АУБ.

Освен че е благотворително, събитието има необичаен за голф турнир облик. И тази година то ще събере на едно място представители от публичния и частния сектор, поддръжници на АУБ, преподаватели и, разбира се, студенти. Благородната кауза в съчетание с приятелската атмосфера обещават да го превърнат в наистина зареждащо преживяване.

"Радвам се, че открихме една работеща формула в подкрепа на млади таланти от АУБ. Наред с благотворителния компонент, който е най-значим за нас, това събитие е полезно и за изграждане на дългосрочни контакти на университетските среди с бизнеса.", каза д-р Стивън Съливан, президент на АУБ.

Победителят в миналогодишното издание на благотворителния голф турнир Ангел Василев сподели: "Радвам се, че имах честта да участвам в тази благородна инициатива. Бих искал да се върна отново тук в името на това образованието в България да има бъдеще".

Форматът на състезанието е индивидуален Stableford в 2 дивизии. Турнирът започва с равен старт, а до края на деня участниците предават своите score карти. Предвидени са индивидуални и групови пакети за участие, както и уроци за начинаещи, за да може всеки желаещ да се включи според игровите и финансовите си възможности и да подкрепи каузата на АУБ. Във вечерните часове се провеждат награждаването на победителите и официалният коктейл. Домакините на състезанието са подготвили и интересна съпътстваща програма в почивния ден за придружителите на участниците, които няма да се включат в турнира.

Голф турнирът на 29 септември е част от редица благотворителни инициативи на АУБ. Подобни кампании се организират ежегодно, а основната цел на всяка една от тях е набирането на средства за стипендии за финансово подпомагане на студентите.

Ако искате да бъдете част от тази благородна кауза, можете да се регистрирате тук.

https://www.capital.bg

Banner 468 x 60 px