Вход
обновено 8:39 AM EEST, Aug 28, 2019

Истински динозаври идват в София. Насладете се на страхотно шоу

Спектакълът Walking With Dinosaurs - The Arena Spectacular, продуцирано от Global Creatures, ще дойде в България на 26, 27 и 28 април 2019 в Арена Армеец. Това се случва като част от европейското турне на продукцията, което ще започне на 20 юли в Нюкасъл, Англия. Шоуто използва най-модерни технологии, за да пресъздаде ранната история на света и зрители от всяка възраст са поканени да гледат.  

Продукцията стартира в Австралия през януари 2007 година и е базирана на спечелилите редица награди серии на ВВС. Сериите са обявени за един от най-популярните документални филми в САЩ, като има над 2.5 милиона продадени DVD-та по целия свят.

Самият спектакъл е посетил над 250 града по света и е гледан от повече от 9 милион души. Продукцията е на стойност 20 милиона долара  и използва 21 камиона, за да се предвижва между различните точки на света. Всеки динозавър тежи 1.5 тона и се движи с помощта на 6 ролкови колела, 24 контролни микропроцесора за движение, 15 хидравлични плъзгача и 6 хидравлични мотора. Общо в представлението участват 13 динозавъра - 9 големи и 4 малки. За контролирането на един динозавър са нужни трима (един водач и двама кукловоди), а целият екип на продукцията е 52 души. Това включва както участниците в шоуто, така и инженери, художници и експерти по аниматроника. Всички те са работили година за създаването на представлението. 

Walking With Dinosaurs - The Arena Spectacular е продуцирано от Global Creatures, оглавявано от Кармен Павловик, която разказва:

"Развълнувана съм, че Walking With Dinosaurs - The Arena Spectacular поема на международно турне. Новото поколение трябва да види тези зверове с истински размери във внушителния спектакъл, който е ненадминат по мащаб и качество. Много от нашите създания са се променили от предишното турне, като сега имат характерни пера, гребени на главата, придатъци на опашките, отразяващи последните открития в науката. Шоуто задължително трябва да се види от всички, независимо от възрастта."

Продукцията показва промените, настъпили в динозаврите според последните научни изследвания. Показват се също и защитните реакции на растителноядните динозаври от по-ловките хищници, както и преходът на месоядните към движение на два крака. 

От край до край шоуто продължава час и 40 минути. В София то ще дойде на 26 април 2019 и ще остане в зала Армеец до 28. Продажбата на билетите започва на 18 май, а тях можете да намерите в мрежите на Тикетпро и Ивентим, както и онлайн на ticketpro.bg и eventim.bg. Всеки от спектаклите в Арена Армеец ще бъде с лимитиран капацитет до 5 000 души, така че побързайте да си резервирате места.

http://uspelite.bg Автор: Михаела Стефанова

Banner 468 x 60 px