Вход
обновено 8:39 AM EEST, Aug 28, 2019

На 10 януари 2018г. се проведе първият по рода си виртуален панаир на фирми от България и Македония

 

Първият виртуален панаир, който се организира на територията на Област Благоевград в България и Югоизточния регион на Македония се проведе в две изложбени халета, в които посетителите имаха възможност да посетят виртуалните щандове на 20 предприятия от Македония и България. В съпътстващата програма на събитието бяха организирани 10 видео презентации на дейностите по проекта и 12 презентации на добри практики в областта на не-технологични иновации. Рекламните щандове на фирмите – участници в панаира бяха разгледани от посетители от България, Македония, Гърция, Албания и Сърбия.  

 Събитието се проведе в изцяло онлайн среда, на специална уеб-базирана платформа, разработена в рамките на проект „Повишаване на конкурентоспособността на МСП в трансграничния район чрез насърчаване и популяризиране на нетехнологичните иновации” (InnoFoster).

Виртуалния панаир имаше за цел да насърчи и развие трансграничното сътрудничество между бизнеса от България и Македония като предложи на фирмите възможността да се свържат с клиенти и бизнес – партньори без да се налага това да се случи физически. Виртуалните търговски панаири представляват виртуални събития, които протичат в онлайн среда, провеждани на живо за определен период време. Може да се считат като онлайн еквивалент на традиционни търговски изложения, но изложителите и посетителите се свързват чрез интернет, без значение от географско разположение, като се пестят време и пари.

Тази публикация е осъществена със съдействието на Европейския съюз. Съдържанието на тази публикация е отговорност единствено на Сдружение „Бизнес информационен и консултантски център – Сандански“ и по никакъв начин не отразява позицията на Европейския съюз или на Управляващия орган на програмата.

 

Banner 468 x 60 px